Support Centre

EDITING

  1. How quickly can you edit my document?

    Answer: There are different timelines ranging from urgent to standard. Our timelines are customized to your urgency and quality of the document/s.

  2. Will I need to make edits to the documents as well?

    Answer: Yes. During the content review, we will outline places where your document/s need/specific input from you. The formatting may also need feedback from you.

  3. Is my document secure and confidential?

    Answer: The privacy and confidentiality of your project is of utmost importance to us at House of Languages and More. We will not share your work with anyone outside of House of Languages and More.

Send your request and get a quote


PROOFREADING

  1. How will proofreading improve my project?

    Answer: We will provide you with a rigorous review and comprehensive improvement of your writing. We add real, measurable value to the quality of your writing by making improvements to:

    • lexis and vocabulary
    • tone and style
    • sentence structure
    • syntax and paragraph structure
    • grammar and punctuation
    • redundancy / repetition and wordiness
    • presentation and formatting

  2. Is my document secure and confidential?

    Answer: The privacy and confidentiality of your project is of utmost importance to us at House of Languages and More. We will not share your work with anyone outside of House of Languages and More.

Send your request and get a quote


TRANSCRIPTION

  1. How much does translation cost?

    Answer: The cost of transcription depends on the type of transcription. Transcriptions are, however based on hourly rate or daily rate depending on the nature of the transcription.

  2. How long does it take to carry out a transcription?

    Answer: The duration is largely dependent on the quality of the audio document/s. We, however strive to deliver fast and efficiently.

  3. What are the benefits of transcription?

    Answer:

    • Exposure – You increase the chance of others finding your content on YouTube and other online websites.
    • Repackage content – Repackage content into blogs, articles, paper and e-books.
    • Accessibility – Allow the hearing impaired to easily access and benefit from your content.
    • Save time – Easily search documents for key-terms, instead of having to replay audio / video documents.
    • Increased visibility – Add transcribed keyword-rich content to your website for better SEO performance.

Send your request and get a quote


INTERPRETATION AND TRANSLATION

    TRANSLATION

  1. How long does it take to complete a translation?

    Answer: This varies with the language, the length and difficulty of the text.

  2. How is a translation quote calculated?

    Answer: A translation quote is based on word count, document technicality and urgency.

  3. What information should I give when ordering a translation?

    Answer: It is vital that you provide us with as much as possible. In order to ensure that we have the best possible understanding of your requirements, please furnish us with the following information: subject matter / topic purpose of translation / target audience and document’s end use deadline requirements delivery and format requirements additional requests

  4. Send your request and get a quote


    INTERPRETATION

  5. Why do interpreters work in teams of two during long proceedings?

    Answer: Interpreting is mentally taxing and requires a lot of concentration. Studies show that significant errors in meaning of interpreted words tend to occur after 30 – 45 minutes of continuous simultaneous interpretation. Agencies including the UN and the EU require rotation of interpreters every 30 minutes.

  6. What factors determine the interpreting quote that I receive?

    Answer: Interpreting quotes are based on the nature of the event. Different types of interpretation also command different rates.

Send your request and get a quote


LANGUAGE SESSIONS AND EXAMINATIONS PREPARATIONS

  1. Why should I learn a foreign language?

    Answer: A foreign language is important in today’s world if you want to open international doors for yourself.

  2. How long does it take to learn a foreign language?

    Answer: It all depends on how much time you are able / willing to invest in learning the language, and the degree to which you are immersed in it.

  3. What are the language sessions prerequisites?

    Answer: The courses are open to anyone and no previous knowledge is required. For individuals with previous knowledge of the desired language, a language level test will be administered to ascertain the language level.

  4. Why do I need to take a language examination after learning the language for some time?

    Answer: Testing your language acquisition is useful because the results are an indicator of whether you have made progress or not. Furthermore the certificate awarded is internationally recognized, and therefore is an added value to your professional qualifications.

  5. What kind of language skills are tested?

    Answer: The examination is conducted for spoken, written, reading and writing skills.

Send your request and get a quote


COMMUNICATION SOLUTIONS

  1. What are soft skills?

    Answer: Soft skills include the way one presents themselves, one’s vocal and verbal communication skills, body language and etiquette.

  2. Why is corporate branding / personal branding important?

    Answer: A brand is the perceived identity of and emotional connection with your company or with you as an individual. It is how the world views you or your company. As an individual, personal branding empowers you and broadens your horizons. As a corporate, it greatly enhances your potential and success.

Send your request and get a quote


Close